Barnbokskatalogen är snart här

Den 27 september, på Bok och biblioteksmässan släpps Barnbokskatalogen. I år känns det lite speciellt för jag har varit med och jobbat fram innehållet. Stora delar av våren har jag läst och läst och läst ungdomsböcker för att ur ett enormt utbud välja 54 st till katalogen. Det var svårt, många fina böcker och så får inte alla plats.

Både i och framför bokhyllan byggde jag högar med böckerna. Många lästes i manusform på ipad så de syns inte på bilden –>

Alla böcker som skickats in till Barnbokskatalogen finns med på hemsidan, så där kan du få ännu fler boktips.

På Barnens biblioteks hemsida (där katalogen ingår) finns även instruktioner om hur man använder Barnens mobilapp. Det är en app för alla bokälskare där man kan söka böcker, få boktips, göra en egen saga och mycket mer. Följ länken här så kommer du till sidan om appen.

I samband med att katalogen släpps på mässan kommer jag tillsammans med Katarina Dorbell från Barnens bibliotek och Lena Jonsson som gjort bilderboksurvalet prata om arbetet med katalogen. Det hela går av stapeln i Kulturrådets monter, 27 september kl.11.00, för mer information besök Bok och biblioteks hemsida.

/Sofia

ps Barnbokskatalogen kan du sedan hämta på ditt närmaste bibliotek. ds


8 år med Flaskposten

Flaskpostflaskan

FLASK-twitter-POSTN

Flaskposten på Facebook


%d bloggare gillar detta: